jika-anda-gemuk-lemonex-malaysia

Bila bersukan..contohnya minat bola,bila main bola cepat penat..senang pula injured..Kadang-kadang nak main pun asyik kena jadi goal keeper..FED UP!

Nak solat,berat..lutut sakit..kadang-kadang rasa malas pun ada..FED UP!

Aktiviti lasak? Minta maaf la.Takut nanti menyusahkan orang lain pula..FED UP!

Penyakit? Hmm dah macam kawan baik.. Senang sangat dapat penyakit..FED UP!

Kawan-kawan hina,sindir? Itu sudah biasa..FED UP!

Paling tak best bila nak bergaya dengan baju cantik-cantik mesti kecewa..Saiz XXXL mana ada cutting!..FED UP!

Serius! Macam-macam lagi lah yang tak sanggup nak cerita.. FED UP! FED UP! FED UP!

YES! INILAH DELIMA ‘ORANG GEMOK’ SEBENARNYA..

Siapa cakap orang gemuk tak nak kurus? Walau AWESOME mana pun yang kami rasa,dan berapa banyak gembira sekalipun.Jauh di sudut hati kami..NAK KURUS!

Jangan marah kawan-kawan..Saya sama seperti anda..

Apa yang akan anda baca selepas ini adalah pengalaman orang gemuk biasa-biasa.Bukan dari pengalaman trainer gym,ahli sukan mahupun mereka yang tidak pernah merasai apa itu gemuk.

Saya bukan seorang yang gemuk sejak dari kecil.Tetapi disebabkan saya ni sangat lah suka makan.Jadi,saya susah nak kawal berat badan saya.

Dulu saya tak lah gemuk sangat.Saya sangat aktif bersukan.Walaupun badan agak berat jugak time tu tapi saya masih dapat bersukan dan pernah mewakili sekolah dalam acara-acara sukan.Sebab saya aktif,walaupun tabiat pemakanan saya teruk time tu tapi berat saya masih boleh dikawal kerana sentiasa aktif bersukan.

Tapi semuanya berubah apabila saya cedera ketika bersukan.Kecederaan di lutul ( ACL Injury) menyebabkan saya berehat lama.Bayangkan tanpa aktiviti sukan lansung,ditambah pula dengan selera saya yang besar.Memang berat badan saya naik secara mendadak sehingga menyebabkan saya masih tidak boleh bersukan dengan baik selepas Operation ACL beberapa tahun lepas.

obesiti-lemonex-malaysia

Bayangkan lah badan dah semakin berat,macam mana nak bersukan,jogging sikit pun dah penat.Main badminton 1 set pun dah sakit-sakit satu badan.Saya jadi tertekan.Sebab keinginan saya untuk bersukan tinggi,tanpa kemampuan saya tiada.Badan terlalu berat menjadikan saya susah dan malas.

Walaubagaimanapun,saya mesti buat sesuatu.Alhamdulillah saya masih belum ada apa-apa penyakit akibat kegemukan.Tapi saya memang mudah untuk sakit,yelah mungkin sebab aktiviti-aktiviti yang tidak sihat.Jadi,saya tak putus untuk cari jalan untuk saya kekal aktif kembali.Macam-macam pil,ubat kurus yang saya dah telan tapi tetap tak berkesan.Yang tak bestnya siap ada side effects pening-pening mungkin kerana terlalu banyak caffein.Susah nak tidur pula tu.

Alhamdulillah,akhirnya saya bertemu dengan LEMONEX. LEMONEX memang lain dari yang lain.Bila minum lemonex saya dapat rasa dia boost energy saya,menyebabkan saya jadi lebih rajin untuk bersenam.Selera makan pula tidak la keterlaluan.Kemudian,bila buang air besar jadi mudah.Mudah tu bukanlah cirit birit macam ubat-ubatan yang lain tu.Memang best.Yang paling penting Lemonex ni sedap.Rasa lemon yang buatkan anda rasa lebih segar dan bertenaga.

Kesan terhadap ‘weight loss’ dan ‘inch loss’ sangat-sangat best.Sebab baru dalam beberapa hari saya dah hilang 4 kilogram.Wow! memang buat saya semakin bersemangat.Yang paling penting lutut dah tak rasa sakit bila bersolat dan stamina lebih mantap bila bersenam.Untuk pengetahuan anda,saya masih lagi berusaha untuk dapatkan berat badan yang saya impikan.InshaaAllah Lemonex pasti jadi titik mula untuk saya jadi lebih sihat dan kurus.Yeah! Jom cuba Lemonex!

 

 

 

 

Jom kurus ramai-ramai.SHARE dengan mereka yang lain :

Jom kurus ramai-ramai.SHARE dengan mereka yang lain :