1. Buah LIMAU GEDANG ialah antara buah-buahan yang paling tinggi kandungan VITAMIN C di kalangan buah-buahan citrus malah jus buah limau gedang adalah pilihan paling terbaik untuk keperluan vitamin C di musim sejuk.

2. Mengandungi pelbagai vitamin dan galian antaranya ialah kalsium, glukosa, fosforus, kalium, lycopene, potasium dan serat yang tinggi.

3. Bioflavonoid – Mengurangkan risiko penyakit berbahaya seperti kanser, penyakit jantung dan tumor.

4. Meningkatkan metabolisme tubuh dan membantu tahap insulin yang lebih stabil dan membekalkan rasa kenyang yang lebih lama.

5. Mengurangkan masalah keletihan , demam, malaria, penyakit kencing manis ,sembelit, masalah kencing, masalah tubuh berasid, masalah pencernaan dan banyak lagi.

6. Antiseptik untuk luka, malah ia juga sesuai sebagai tonik hati.

7. Membantu mencantikkan kulit dan membuatkan kulit lebih lembab dan sihat serta membantu kulit kelihatan lebih muda terutama dengan kandungan potasium di dalam buah limau gedang membantu menghilangkan garis-garis halus dan kedutan di tubuh,

8. Mengurangkan risiko penyakit kanser prostat.

9. Tryptophan – Membantu dalam masalah insomnia bagi mendapat tidur yang lebih berkualiti.

10. VitaminĀ A dan vitamin C – Membantu pembentukan kolagen kulit sekaligus membantu mengekalkan keanjalan kulit, selain itu khasiat limau gedang juga turut membantu dalam mengurangkan risiko sinar matahari yang merbahaya kepada kulit.

 

Susah nak cari buah grapefruits ni?

Nak khasiat buah limau gedang ini hanya dalam

1 sachet yang anda boleh minum hari-hari? tengok sini >>>> LEMONEX

This site is protected by wp-copyrightpro.com